luni, 23 octombrie 2017

O mica introducere despre proiectul Reacţie urbană- Unde ne întâlnim?

"REACŢIE URBANĂ este cel mai nou proiect al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” şi este creat special pentru comunitate, o ocazie unică pentru oameni din orice domeniu de activitate, elevi, studenţi, pensionari să cunoască o producție teatrală dintr-o altă perspectivă decât cea de spectator. Cultura este un factor de dezvoltare urbană şi pornind de la o serie de workshop-uri, participanții vor realiza o producție teatrală trecând prin toate etapele specifice.

Proiectul Reacție Urbană are ca scop producerea a două spectacole care se vor dezvolta atât cu profesioniști din echipa Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova cât și cu cetățeni ai orașului aleși ca membri ai proiectului, în urma unui casting. Cele două spectacole pornesc de la două întrebări: „Unde ne întâlnim?” și „Azi sau Mâine?”, la care se așteaptă răspunsul/răspunsurile venite din partea comunităţii. Pe baza acestora se vor construi spectacolele, începând de la text și până la produsul cultural finit ce urmează să aibă parte de reprezentații pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu”, în sezonul de iarnă și cel de vară al stagiunii 2017-2018. " (http://tncms.ro/noutati.php?n=409)




În vederea dezvoltării proiectului s-a intenţionat să se alăture celor din echipa Teatrului Național “Marin Sorescu, după casting sau interviu un număr de 19 participanţi: 10 actori, 1 asistent regie, 1 asistent dramaturgie, 1 asistent producător, 1 asistent scenograf, 1 video editor, 1 fotograf, 1 grafician, 1 asistent PR, 1 social media and content editor.

Castingul a avut loc pe 15 şi 16 octombrie la ora 18:00 în sala I.D Sârbu, iar repetițiile au inceput deja şi vor avea loc în perioada octombrie-decembrie, în zilele de week-end.





În urma înscrierii și a participării la cele 2 zile de casting în care fost intervievaţi foarte mulţi oameni talentați și cu povești frumoase, au fost selecţionate 35 de persoane.

Echipa proiectului REACȚIE URBANĂ-Unde ne întâlnim? este formată din următorii:

1. Mogoșeanu Mircea
2. Toană Liliana
3. Didu David
4. Didu Sorina
5. Grigorescu Mihaela Carmen
6. Bălosu Ana-Maria
7. Badea Cristina
8. Praja Cătălin
9. Iană Victoria
10. Voicescu Alexandra
11. Popescu Mihai
12. Rusan Răzvan
13. Popescu Gabriela
14. Marcu Elena
15. Zugravu Crina
16. Bădescu Alexandra
17. Gherlan Robertha
18. Tuculanu Iulia
19. Cosmin Stoian
20. Nută Dragoş Mihai
21. Rădulescu Ionuţ
22. Şerban Andra
23. Obreja Cătălin
24. Radu Andra
25. Şchiopârlan Ştefania
26. Buse Issabela
27. Birtu Andreea
28. Croitoru Andreea
29. Marinescu Mădălina
30. Dumitrescu Roxana
31. Ştefan Ivan
32. Enculescu Iulia
33. Mihai Alexandru
34. Mitrut Anca
35. Manea Georgiana

Premiera spectacolului va avea loc pe 9 şi 10 decembrie, iar următoarele reprezentaţii sunt programate pe 13-14 ianuarie 2018.

În luna martie va începe lucrul la cel de-al doilea spectacol din acest proiect, pe 10 și 11 martie cu REACȚIE URBANĂ-Azi sau mâine?

Vă aşteptăm la spectacolele noastre pentru a afla împreună "Unde ne întâlnim?".

de Obreja Cătălin




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu